Столичен превантивно-информационен център по проблемите на наркоманиите (ПИЦ по ПН –

...
Столичен превантивно-информационен център по проблемите на наркоманиите (ПИЦ по ПН –
Коментари Харесай

В София отбелязват Международния ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици

Столичен превантивно-информационен център по проблемите на наркоманиите (ПИЦ по ПН – София) желае да подсети, че „ Щастието – това си ти! “ Това е и тематиката на тазгодишния хепънинг във връзка 26-ти юни Международния ден за битка със злоупотребата и незаконния трафик на опиати.

Заповядайте на 26-ти юни от 11:00 часа, ул. „ Алабин “ №39, New Kids From The Block – откритата сцена за градска просвета. Вече е традиция на този ден в основните функции да са доброволците на Центъра, които целогодишно работят за по-добрата осведоменост по проблемите свързани с използването на опиати, алкохол, тютюн. Младежите ще показват авторския мюзикъл „ Чисто благополучие “. Чрез постановката се подчертава върху настоящи проблеми, с които младежите се сблъскват. Танц, музика и спектакъл се преплитат, с цел да излязат на напред във времето страстите и възприятията на младежите, които през любовта откриват същинското благополучие – чисто и откровено.

След спектакъла ще се организира полемика на тематика „ Щастието – това си ти! ”, а от 13:00 часа ще има две арт ателиета за изобразяване и декупаж и опция за моментни фотоси с фото будка.

Превантивен център по проблемите на зависимостите – София, дава разнообразна информация, обвързвана с психоактивните субстанции и предлага безвъзмездни съвещания на деца и младежи, техните родители, както и за пълнолетни с нездравословна приложимост или взаимозависимост към цигари, алкохол, хазарт, опиати. Дейността се прави от профилиран екип – психолози, психотерапевти, обществени служащи. Към ПИЦ по ПН действа първият по рода си в България Дневен съвещателен център за деца, юноши и родители.

Центърът образова експерти и ползва редица стратегии за предварителна защита. Работи в учебна среда по национални стратегии за универсална предварителна защита на използването на психоактивни субстанции – “Кодово име “Живот ” (за 5-7 клас) и “От връстници за връстници ” (за 8 – 11 клас).

На 26-юни от 11 часа в пространството на „ новия “ хартиен пазар на ул. „ Алабин “ всеки ще може да даде своя принос към идеята за уравновесен и здравословен метод на живот без зависимости!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР